• home
 • video
 • pas verschenen

  Blessure verstoort voorbereiding Simona Halep op Wimbledon

  Simona Halep, recent nog winnares van Roland Garros, moet het tennistoernooi van het Britse Eastbourne aan haar voorbij laten gaan. De Roemeense nummer 1 van de wereld kampt met een achillespeesblessure.

  Het grastoernooi van Eastbourne wordt gezien als de ultieme voorbereiding op Wimbledon (2-15 juli) en start aanstaande maandag. Halep stond op de hoofdtabel, maar moet dus verstek geven.

   

  Sinds haar zege op Roland Garros, haar eerste granslamtitel, kwam ze zelfs niet meer in actie. "Sinds Roland Garros sukkel ik met een ontsteking aan de achillespees", zegt de Roemeense. "En die is nog niet helemaal genezen. Volgens de dokters heb ik meer tijd nodig om me te laten behandelen."

   

  Over Wimbledon zelf zegt Halep niets in haar statement.