• home
 • video
 • pas verschenen

  België grijpt naast organisatie EK handbal 2022

  Afscheidnemend Belgisch international Thomas Cauwenbergh in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen

  Afscheidnemend Belgisch international Thomas Cauwenbergh in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen

  Hongarije en Slovakije hebben de organisatie van het EK handbal in 2022 binnengehaald. Het bid van België, Frankrijk en Spanje kon de Europese handbalbond niet afdoende overtuigen.  "Dit is een ontgoocheling, maar we blijven verder werken aan de uitbouw van onze sport".

  De handbalbonden van België, Spanje en Frankrijk hadden de handen in elkaar geslagen en deden samen een gooi naar de organisatie van het Europees kampioenschap in 2020.

   

  Met Frankrijk, regerend wereldkampioen, en Spanje, regerend Europees kampioen, had België als klein handballandje een uitstekende kans om de organisatie van het EK naar zich toe te trekken. Voor het Belgische handbal zou niet alleen de organisatie van dat EK een primeur zijn, ook de bijbehorende EK-deelname zou voor België ook de 1e keer zijn op een groot toernooi. 

   

  Maar zo'n vaart loopt het dus niet, want het bid van Hongarije en Slovakije kreeg dus de voorkeur. Piet Moons, voorzitter van de Belgische handbalbond, was teleurgesteld maar strijdvaardig. "Dit is een ontgoocheling, maar we blijven bouwen aan onze sport."

   

  "Jammer dat ons gezamenlijk project niet weerhouden werd. Nadat de kandidatuur van Denemarken en Zwitserland werd ingetrokken, kon het congres kiezen tussen ons project of dat van Hongarije en Slovakije." Die laatsten haalden het uiteindelijk met 32 stemmen. Frankrijk, Spanje en België kregen 14 stemmen. 

  De Belgische handbalbond maakte het nieuws bekend op Twitter