Ga naar de inhoud

meest recent

      "Marokko heeft geen spits van wereldniveau"

       wo 20 juni 2018 16:31
      Marc Degryse en Mohamed Messoudi analyseren Portugal-Marokko
      Marc Degryse en Mohamed Messoudi analyseren Portugal-Marokko.

      Met een 1-0-nederlaag tegen Portugal is het lot van Marokko op dit WK bezegeld. Twee matchen gespeeld en geen enkel doelpunt, stelden analisten Marc Degryse en Mohamed Messoudi vast.

      "Marokko heeft zichzelf in de voet geschoten, dan bedoel ik vooral in de wedstrijd tegen Iran (die Marokko met 1-0 verloor red). Toen heeft Marokko veel pech gehad in de afwerking", zegt Mo Messoudi.

       

      Marc Degryse: "Marokko is een goed voetballende ploeg met leuke spelers vol enthousiasme, maar alles draait om doelpunten. In twee wedstrijden op dit WK kon het niet scoren, dan heb je een probleem."

       

      Messoudi: "Marokko heeft geen spits die op het niveau van de Wereldbeker iets kan forceren. Het is vooral gevaarlijk geweest op stilstaande fases, iets te weinig met echt uitgespeelde kansen."

       

      "Ze hebben tegen Portugal een heel verdienstelijke wedstrijd gespeeld, maar het mocht niet zijn."

       

      "De fans hebben 20 jaar moeten wachten op een WK-deelname en als je de namen van de spelers en hun clubs bekijkt, mochten we er veel van verwachten, maar toch vind ik dat ze het WK met opgeheven hoofd mogen verlaten."

      "En zo zuigt Ronaldo weer alle aandacht naar zich toe"

      En zo stonden alle spots nog maar eens op Cristiano Ronaldo gericht. De Portugees kroonde zich met zijn vroege 1-0 tot Europees topschutter aller tijden.

       

      Degryse: "Ronaldo is toch weer de matchwinnaar. De Portugees zuigt opnieuw alle aandacht naar zich toe, zonder in de tweede helft uitgebreid in the picture te komen."

      Marokkaan Dirar huilt na de WK-exit:

      Marokkaanse fans vechten voor de bal: