• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlaag tegen Zweden geen goed nieuws voor Koreaanse sterspeler

  Son Heung-min

  Son Heung-min kon gisteren geen potten breken met Zuid-Korea.

  De 1-0-nederlaag van Zweden tegen Zuid-Korea is geen goed nieuws voor Son Heung-min, de grote ster van Zuid-Korea. Die hoopt op een goed WK met zijn land om zo zijn verplichte legerdienst te kunnen vermijden. 

  Son heeft nog twee kansen na het WK in Rusland

  Elke Zuid-Koreaanse man moet verplicht een legerdienst afwerken van 21 maanden. Ook Son Heung-min dus, middenvelder van Tottenham. Hij heeft nog twee jaar tijd om zich te melden, maar doet dat liever niet. 

   

  Om zijn legerdienst te kunnen vermijden hoopt Son op een uitzondering te kunnen rekenen. Dat kan alleen als hij met Zuid-Korea een heel goed WK speelt. Bij een gouden medaille in Rusland vermijdt Son zeker zijn legerdienst. De 1-0-nederlaag tegen Zweden is dus geen goed nieuws voor de aanvallende middenvelder.

   

  Na het WK voetbal heeft Son nog twee kansen om goud te pakken met Zuid-Korea, op de Asian Games in Indonesië later deze zomer en de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten in 2019.

   

  Kleine kanttekening: de Asian Games worden niet erkend door wereldvoetbalbond FIFA als een officieel toernooi. Tottenham, de club van Son en Rode Duivels Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé, is dus niet verplicht om hem te laten vertrekken richting Indonesië. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd...