• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Breggen laat Giro Rosa links liggen voor Wereldbeker mountainbike

  De Nederlandse Anna van der Breggen heeft beslist om haar titel in de Giro Rosa niet te verdedigen, en zich in plaats daarvan te richten op de Wereldbeker mountainbiken. Van der Breggen zal haar 1e manche afwerken in Val di Sole in Italië.

  Van der Breggen: "Als je geen motivatie hebt, moet je iets anders doen"

  Anna van der Breggen (28) is bezig aan een grand cru-jaar. De Nederlandse won dit seizoen al de Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. 

   

  De olympische kampioene gaf in een interview aan Cyclingnews aan dat die talloze overwinningen haar wat parten speelden. "Mijn motivatie werd gewoon minder. Als je geen motivatie hebt, moet je iets anders doen."

   

  Van der Breggen zou normaal van 6 tot 15 juli haar titel in de Ronde van Italië voor vrouwen verdedigen, maar daar past de Nederlandse dus voor. "Ik weet dat de Giro Rosa een belangrijke race is voor het team, maar voor mij, nadat ik de wedstrijd tien keer reed en tweemaal won, voelde het alsof mijn motivatie iets minder was dan anders."

  Van der Breggen won vorig jaar voor de 2e keer de Giro

  Van der Breggen won vorig jaar voor de 2e keer de Giro

  Wereldbeker mountainbike als voorbereiding op WK

  Niet alleen demotivatie doet van der Breggen voor het mountainbiken kiezen, de renster van Boels Dolmans ziet de discipline ook als een ideale voorbereiding voor het WK in Innsbruck op 29 september.

   

  "Het is een lastig parcours op een schitterende locatie. We hebben nog nooit een WK gehad met zoveel klimmen." De olympisch kampioene op de weg werkt haar eerste wereldbekerwedsrijd af tussen 6 en 8 juli in Italië.

  Nederlands koningskoppel

  Anna van der Breggen is niet de enige Nederlandse wielrenner die een zijstapje naar het mountainbiken maakt. Dit jaar verkiest ook klasbak Mathieu van der Poel de discipline boven een wegseizoen.

   

  Van der Poel maakte al furore in dat mountainbiken, met enkele dichte ereplaatsen op Wereldbekerwedstrijden, maar ook met overwinningen in de shorttrack van de manche in Albstadt en een overtuigende zege in de mountainbikemarathon in Grand-Halleux.

   

  Van der Breggen zal dus flink uit haar pijp moeten komen om de prestaties van haar landgenoot te evenaren. Een Nederlands mountainbike-koningskoppel lijkt alvast geboren.