• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen moet Bardet aan topnotering in Tour de France helpen

  Naesen moet zich in de Tour opofferen voor Bardet.

  Naesen moet zich in de Tour opofferen voor Bardet.

  AG2R heeft zijn leger onthuld dat oorlog moet maken in de Tour de France. Oliver Naesen is de enige Belg in de selectie. "De ploeg is een mix van goede klimmers en goede hardrijders," zegt ploegleider Vincent Lavenu.

  3e Tour-podium op rij voor Bardet?

  Romain Bardet Bardet eindigde de voorbije 2 jaar telkens op het eindpodium: 2e in 2016 en 3e in 2017. De hoop een Franse eindzege rust dan ook volledig op zijn frêle schouders.

   

  Belgisch kampioen Oliver Naesen verzette vorig jaar bergen werk voor Bardet en mag voor de 3e keer op een rij zijn valies maken voor de Tour. Naesen krijgt het gezelschap van Latour, Vuillermoz, Domont, Geniez en nieuwkomers Gallopin en Dillier.

   

  Gougeard, Vandenbergh, Frank, Gastauer en Chérel vielen naast de boot. Dillier wordt samen met Naesen een sleutelpion voor Bardet in de kasseirit (net voor de 1e rustdag). Geniez mag zich na zijn 11e plek in de Giro volledig leegrijden bergop voor Bardet.

  Lavenu: "Koers hard maken op cruciaal moment"

  "We zijn niet de favoriet", zei AG2R-manager Vincent Lavenu. "Maar we vormen wel een goede outsider die zde koers hard kan maken op cruciale momenten."

   

  "Het was niet gemakkelijk om een selectie te maken, omdat we ons in de winter goed versterkt hebben. We hebben voor de sterkst mogelijke opstelling gekozen, een mix van goede klimmers en goede hardrijders."

  De selectie van AG2R