Ga naar de inhoud

meest recent

      Mulder: "Die vrije trappen van Ronaldo? Hij kan er niets van"

       di 19 juni 2018 23:47
      Jan Mulder vindt Cristiano Ronaldo geen vrijetrapspecialist.
      Jan Mulder vindt Cristiano Ronaldo geen vrijetrapspecialist.

      Luc Nilis was dinsdagavond te gast in Villa Sporza. De voormalige Rode Duivel had lof voor de vrije trap van Cristiano Ronaldo, maar kreeg tegenwind van Jan Mulder.

      Met Luc Nilis als gast werd er uiteraard uitvoerig gepraat over vrije trappen. Welke raad kan de grootmeester meegeven? "Je moet altijd naar de bal blijven kijken. Dat is de basis. Als je niet naar de bal kijkt, ga je achterover leunen en vliegt de bal over", weet Nilis.

       

      "En ook een goeie aanloop. Je kunt alleen maar naar de bal blijven kijken als je je passen kort houdt.  Dat zag je ook bij Ronaldo. Hij bleef mooi naar de bal kijken. Een perfecte vrije trap."

       

      Jan Mulder vindt Cristiano Ronaldo geen vrijetrapspecialist. "Als ik 100 tekeningen maak, is er ook wel 1 aardig tekeningetje bij. Zo is dat ook met Ronaldo: 100 keer trappen en 1 keer raak", weet Mulder.

       

      "Ronaldo schiet ze niet raak. Hij kan er niets van. En opeens is dat dan een specialist. Hij scoort niet uit vrije trappen. Hij kan dat niet. Ik moet het toch bestrijden dat hij daar heel erg goed in is."

       

      Luc Nilis: "Ik zie het toch weinig spelers doen op dat moment."

      "Goal van Mertens zeker zo mooi als die van Coutinho"

      Karl Vannieuwkerke wilde weten of het doelpunt van Coutinho het mooiste was tot nu toe. "Ik vind die van Dries Mertens zeker zo mooi", zegt Luc Nilis.

       

      "Het was een moeilijkere bal om op te trappen, maar hij neemt hem perfect. Hij staat mooi in balans. Hij blijft zelfs op zijn linkervoet staan nadat hij getrapt heeft. Perfect uitgevoerd."