• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Vermaelen en Kompany inzetbaar tegen Engeland"

  Roberto Martinez

  Martinez: "Ik wil benadrukken dat Boyata het goed gedaan heeft"

  Een dag na de eerste WK-zege van de Belgen gaf de bondscoach nog eens zijn analyse van de match tegen Panama. "De spelers communiceren veel met elkaar op het veld. Dat is positief." Uiteraard werd er ook opnieuw gevraagd naar de blessures van Vermaelen en Kompany. "Ik denk dat ze inzetbaar zijn tegen Engeland." 

  "De relatie tussen de spelers is goed"

  Ondanks de 3-0-overwinning klonk er hier en daar toch kritiek op de prestaties van de Rode Duivels gisteren. "Eigenlijk konden we niet winnen. Als we 7 of 8 goals gemaakt hadden, dan zou iedereen nog gezegd hebben dat de tegenstander niet sterk genoeg was. Dit hoort bij de verwachtingen die rond onze ploeg hangen. We hadden misschien iets meer kansen moeten creëren, maar we hebben volwassen gespeeld. Ik ben blij met de punten en de mentaliteit."

   

  De Belgen pakten wel 3 gele kaarten. "8 gele kaarten in een wedstrijd is echt wel veel. Dat gebeurt niet veel. De vorige keer was in de finale in 2010. De scheidsrechters komen hier van overal. We moeten ons er niet te druk om maken."

   

  Na de match vertelde Eden Hazard dat hij tijdens de rust Romelu Lukaku bekritiseerd had. "Kritiek? Nee, dat is niet het juiste woord. Er is geen negativiteit in de groep. We willen beter worden en zijn veeleisend. Er wordt dus zeker gesproken in de kleedkamer. Maar de relatie tussen de spelers is goed."

   

  Ook op het veld werd er veel gesproken. "We kunnen niet winnen op basis van ons talent alleen. De spelers moeten communiceren. Dat doen ze. Ze praten en helpen elkaar. Dat is positief."

   

  "Boyata heeft het fantastisch gedaan"

  De vragen over de fitheid van Vermaelen en Kompany zijn ondertussen al vaste prik. "Vermaelen heeft goed kunnen rusten. Ik verwacht hem een van de komende dagen op training. We willen geen risico nemen met hem. Voor de match tegen Tunesië wil ik hem niet onder druk zetten. Ik denk dat hij wel beschikbaar zal zijn tegen Engeland."

   

  "Kompany is een beetje hetzelfde verhaal. Over twee of drie dagen zal hij aansluiten bij de groep. Bij Kompany is het altijd eerder een kwestie van hem in te tomen. Ook hem verwacht ik klaar te hebben voor de wedstrijd tegen Engeland."

   

  "Maar ik wil benadrukken dat Boyata het uitstekend gedaan heeft. Hij heeft een fantastisch WK-debuut gemaakt."

  Herbekijk de persconferentie van Roberto Martinez