• home
 • video
 • pas verschenen

  Landa: "Ik wil graag de Tour winnen", Unzue: "Starten met 3 leiders"

  Vormt Movistar in de Tour een hecht blok?

  Vormt Movistar in de Tour een hecht blok?

  Movistar verdeelt het kopmanschap in de Tour onder 3 renners: Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa. "We moeten proberen van ver aan te vallen", vertelde Landa tijdens een persmoment in het hoofdkwartier van sponsor Movistar.

  Unzue: "Kiezen na week 1 of luxeprobleem"

  Wie is de kopman van Movistar tijdens de Tour de France? Dat is al maandenlang de kopbreker bij veel wielervolgers. Berggeit Mikel Lande ruilde Team Sky voor Movistar om niet meer zijn eigen kansen op te offeren voor Froome.

   

  Maar bij Movistar kreeg Landa geen knussige ontvangst van Nairo Quintana. "Ik ben en blijf de kopman voor de Tour", zei de Colombiaan kordaat. 

   

  Gisteren "onthulde" Movistar zijn tactiek in het hoofdkwartier van de hoofdsponsor in Madrid. "Ons eerste doel was om Landa, Quintana en Valverde allemaal in de best mogelijke conditie aan de start te krijgen van de Tour", zegt teambaas Unzue. "En dat zal lukken."

   

  "De eerste week, met de kasseirit, zal heel interessant zijn. Misschien dat we na 9 dagen al kunnen beslissen om alles op 1 kopman te zetten. Als dat niet het geval is en een kopman aanwijzen een probleem wordt, dan is dat een luxeprobleem."

   

  Landa: "Dapper durven te zijn en van ver aanvallen"

  Mikel Landa steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik zou heel graag de Tour winnen", zegt de Bask, die vorig jaar op 1 seconde van het Tour-podium strandde.

   

  "Mijn grootste rivaal zit niet binnen mijn eigen ploeg, want Froome is en blijft de topfavoriet. Laten we hopen dat hij een prijs betaalt voor zijn inspanningen in de Giro."

   

  "Ik verwacht dat we een open Tour zullen krijgen. Geen enkele ploeg zal de Tour controleren zoals Sky dat de voorbije jaren heeft gedaan. In bergetappes kan het een goede tactiek zijn om van ver aan te vallen. Je moet dapper durven te zijn."

  Movistar-baas gaf gisteren ook een voorselectie van 10 renners prijs: Nairo Quintana (Col), Mikel Landa (Spa), Alejandro Valverde (Spa), Andrey Amador (CRi), Daniele Bennati (Ita), Imanol Erviti (Spa), Nelson Oliveira (Por), José Joaquin Rojas (Spa), Marc Soler (Spa), Jasha Sütterlin (Dui). Het koptrio is zeker van een ticket. Van de overige 7 renners moeten er nog 2 afvallen.