• home
 • video
 • pas verschenen

  Leegloop in Genkse defensie: Colley trekt naar Sampdoria

  Omar Colley.

  Colley verlaat de Belgische competitie.

  Racing Genk neemt afscheid van verdediger Omar Colley. De 25-jarige Gambiaan kiest voor een avontuur bij Sampdoria, de club van Dennis Praet. Eerder vandaag zag Genk ook verdediger Clinton Mata, die de club van Charlerloi huurde, naar Club Brugge vertrekken.

  Italiaanse clubs hebben de voorbije jaren al vaker zaakjes gedaan in Genk. Met onder meer Timothy Castagne (Atalanta Bergamo) en Kalidou Koulibaly (Napoli) zag Genk de voorbije seizoenen al twee verdedigers naar de Serie A verhuizen. Omar Colley volgt nu hun voorbeeld.

   

  Sampdoria toonde al langer interesse in de verdediger en heeft nu een akkoord bereikt met Genk. Colley maakte in 2016 de overstap van de Zweedse club Djugardens en speelde in twee seizoenen 95 wedstrijden in Genkse loondienst.

   

  "Het is een enorme eer om deel uit te maken van deze familie. Dit is de grootste stap in mijn carrière tot dusver. Ik ben een speler met karakter en wil een leider zijn op het veld", was de eerste reactie van Colley op de website van Sampdoria.