• home
 • video
 • pas verschenen

  Fenerbahçe-coach Kocaman moet ophoepelen, vrije baan voor Cocu?

  Cocu

  Wordt Philip Cocu de nieuwe trainer van Fenerbahçe?

  De Turkse topclub Fenerbahçe heeft zijn coach Aykut Kocaman aan de deur gezet. De Nederlander Phillip Cocu, momenteel nog coach van PSV, zou volgens diverse media in poleposition liggen om over te nemen.

  Aykut Kocaman werd vorige zomer aangesteld als coach van Fenerbahçe, maar mag nu dus weer vertrekken. De Turk, die ook al van 2010 tot  2013 trainer was bij de club, coachte zijn team afgelopen seizoen naar een tweede plaats achter die andere Turkse topclub Galatasaray.

   

  "Na een aantal gesprekken en evaluaties zijn we tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een nieuwe aanpak", legde Ali Yildirim Koç, de voorzitter van Fenerbahçe, uit op de clubwebsite.

   

  Kocaman was ook als speler al actief bij Fenerbahçe, waar hij tussen 1988 en 1996 140 goals maakte en 3 keer topschutter werd.

  Weg vrij voor Cocu?

  Phillip Cocu, momenteel coach van PSV, zal zo goed als zeker de taak van Kocaman overnemen. 

   

  Na 5 seizoenen en 3 landstitels bij PSV lijkt de Nederlander toe aan een nieuwe uitdaging. De voorbije weken werd dan ook in verschillende media al aangegeven dat Cocu met stip kandidaat nummer 1 is om de nieuwe trainer van Fenerbahçe te worden.