• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse bondscoach Southgate: "Grote ploegen klaren de klus in het slot"

  Garteh Southgate

  Garteh Southgate balt de vuisten na de overwinning van zijn team.

  Engeland heeft gisteren een verdiende, maar zwaarbevochten zege behaald tegen Tunesië. De 2-1 viel pas in het slot na een goal van Harry Kane. Bondscoach Gareth Southgate prees na afloop van de wedstrijd het geduld van zijn ploeg.

  Gareth Southgate balde de vuisten en maakte zowaar een vreugdesprongetje na het laatste fluitsignaal. De bondscoach was zichtbaar opgelucht. 

   

  "We verdienden de winst", zei de 47-jarige trainer. "Maar ook als de wedstrijd op een gelijkspel zou zijn geëindigd, zou ik trots zijn geweest op onze prestatie."

  "De beste ploegen klaren de klus in het slot"

  Southgate prees na afloop van de wedstrijd het geduld waarmee zijn team speelde. 

   

  "Het leek erop dat de wedstrijd te kort zou duren voor ons. Maar de beste ploegen ter wereld geloven in wat ze doen en kunnen de klus klaren in het slot", zei de Engelsman. "We bleven geduldig en met overleg aanvallen en hielden de controle."

   

  Het was, hoe kan het ook anders, goalgetter Harry Kane die de Engelsen in de slotminuten de overwinning schonk.

   

  "Als Harry niet had gescoord, had ik de vraag moeten beantwoorden waarom hij maar geen doelpunten maakt op eindtoernooien", lachte Southgate. "Daarom ben ik heel blij voor hem met deze goals."

  Nabil Maaloul (bondscoach Tunesië): "De Engelsen speelden goed georganiseerd"

  De Tunesische bondscoach Nabil Maaloul toonde zich achteraf tevreden met de prestatie van zijn ploeg, maar had toch op iets meer gehoopt.

   

  "We hebben tegen een goed georganiseerd team gespeeld. Ook aanvallend vond ik Engeland uitstekend spelen", zei Maaloul.

   

  "Als we het op een gelijkspel hadden kunnen houden, was dat een fantastisch resultaat geweest. Ik hoop dat we nog meer gefocust zullen zijn de komende wedstrijden."