• home
 • video
 • pas verschenen

  Demarez: "De Duivels zullen er echt wel voor moeten spelen tegen Tunesië"

  Tunesië.

  De elf van Tunesië die aan de wedstrijd tegen Engeland begonnen.

  Eddy Demarez was gisteren bevoorrecht toeschouwer tijdens Tunesië-Engeland. De voetbalcommentator zag vooral dat de Afrikanen defensief niet altijd even zeker acteerden. "Toch zullen de Belgen het beter moeten doen dan tegen Panama om hetzelfde resultaat te halen", klinkt het.

  "Onverzettelijk in het verweer, maar toch kwetsbaar"

  Tunesië kreeg pas in de toegevoegde tijd het deksel op de neus van Harry Kane. Wat is de sterke van het team? "Ze spelen in blok, leggen hun kop ervoor en blijven dat ook doen", zegt Eddy Demarez, gisteren commentator tijdens de wedstrijd.

   

  "Het viel wel op dat ze offensief heel weinig hebben klaargemaakt. Op de strafschop na hebben ze geen enkele kans gehad. Ze waren onverzettelijk in het verweer, maar toch kwetsbaar op spelhervattingen."

   

  "Al is dat wel net één van de sterkste punten van Engeland. Ze hebben met Trippier iemand die de ballen heel goed trapt en met Stones, Maguire en Kane jongens die er heel goed gebruik van maken. Zo hebben ze ook gescoord. Stilstaande fases zijn een belangrijk wapen van Engeland."

   

  De zwakte van Tunesië ligt dus achterin? "Hun linksback is niet geweldig sterk en ook centraal achterin hebben ze verdedigers die wat te gretig happen en fouten hebben gemaakt op hoekschoppen. De bal ging niet op de stip tegen Engeland, misschien gebeurt dat wel tegen België." 

  Hun linksback is niet geweldig sterk en ook centraal achterin hebben ze verdedigers die wat te gretig happen.

  Eddy Demarez over de verdediging van Tunesië

  "De Duivels gaan er echt wel voor moeten spelen tegen Tunesië"

  Ligt de zege dan ook voor het grijpen voor de Belgen? "Tunesië is uiteraard sterker dan Panama. De Rode Duivels gaan er echt wel voor moeten spelen. Tegen Panama wist je dat het vroeg of laat wel zou gebeuren. Tegen Tunesië zullen de Belgen het echt wel beter moeten doen om hetzelfde resultaat te halen."

  Eddy Demarez

  Eddy Demarez.

  "Engeland mist creatieve spelers op het middenveld"

  Wat vond Demarez van Engeland? "Zeker in de eerste helft was Engeland flitsend. Ze hadden vier of vijf keer kunnen scoren. Met name Lingard liet het een aantal keer liggen en ook Stones en Sterling kregen grote kansen. Ze hebben indruk gemaakt, maar in de tweede helft ging het heel wat moeilijker."

   

  "Tunesië ging na de rust lager spelen en dan zie je toch dat Engeland creatieve spelers mist op het middenveld. Die hebben de Rode Duivels wel. Als de Engelsen ruimte krijgen, hebben ze heel snelle jongens die van die ruimte goed gebruik kunnen maken."

   

  "Als het vastzit, dan hebben ze te weinig creativiteit om het echt open te spelen. Dan moeten ze rekenen op hun spelhervattingen, waar ze ook wel sterk in zijn", concludeert Eddy Demarez, die morgenavond Spanje-Iran voor zijn rekening neemt.

  Zeker in de eerste helft was Engeland flitsend. Ze hadden vier of vijf keer kunnen scoren. In de tweede helft ging het moeilijker.

  Eddy Demarez
  Jesse Lingard

  Lingard miste tegen Tunesië heel wat kansen.