• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse voetbalbond vraagt uitleg aan FIFA: "Waarom is VAR niet gebruikt?"

  Zuber scoort.

  Steven Zuber zadelde de Brazilianen op met een kater.

  De Braziliaanse voetbalbond CBF heeft aan Wereldvoetbalbond FIFA gevraagd waarom de VAR niet gebruikt is in de wedstrijd tegen Zwitserland (1-1). Zuber scoorde, volgens de Brazilianen, de gelijkmaker na een duw op Miranda.

  Brazilië  kwam in zijn openingsduel in Rusland niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland. De Braziliaanse spelers trokken na de gelijkmaker van Steven Zuber massaal naar de scheidsrechter. Volgens hen werd centrale verdediger Miranda geduwd bij het doelpunt.

   

  In de tweede helft ging Jesus neer in de zestien na een duw van Akanji. Scheidsrechter Ramor legde de bal niet op de stip en ook dat was niet naar de zin van de Goddelijke Kanaries.

   

  Zonder naar die twee fases te verwijzen, vraagt de Braziliaanse voetbalbond uitleg aan FIFA. "De CBF wil van FIFA weten waarom de VAR-technologie niet is gebruikt tijdens de wedstrijd", klinkt het in een kort statement.

  De gelijkmaker van Zuber:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.