• home
 • video
 • pas verschenen

  Recordinternational Aline Zeler (RSCA Ladies) trekt naar PSV Eindhoven

  Aline Zeler, recordinternational bij de Red Flames, verlaat België. De speelster trekt van Anderlecht naar PSV. 

  Het palmares van Zeler in België is niet min. De verdedigster behaalde negen landstitels, acht met Standard en eentje dit seizoen met Anderlecht.  Bij de Red Flames is ze recordinternational met 105 caps.

  Bij PSV kiest Zeler voor haar eerste buitenlandse avontuur. Ze tekende in Eindhoven een contract voor een seizoen. PSV eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de Eredivisie voor vrouwenteams.

  "Ik ben verheugd met deze stap", zei Zeler aan PSV TV. "In het verleden ben ik onder de indruk geraakt van het Nederlandse spel, dat altijd vol op de aanval gericht is. Het is mooi om dat type voetbal te spelen. Ik hoop dat ik PSV met mijn ervaring dichter bij een prijs kan brengen."

  Vorige maand ging het verhaal de ronde dat de vrouwenploeg van Anderlecht zou opgedoekt worden, wat tot enige woede leidde bij onder meer Zeler. Marc Coucke sprak die berichtgeving echter tegen.