• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse journalist: "Martinez wordt niet hard genoeg ondervraagd"

  Bondscoach Roberto Martinez weet goed wat hij moet zeggen.

  Er was heel wat te doen over de niet-selectie van Radja Nainggolan, maar bondscoach Roberto Martinez liet zich niet uit het lood slaan. Zouden de Nederlandse journalisten zijn eeuwige glimlach wel kunnen verstoren?

  Nederlanders zijn niet op hun mond gevallen. Louis van Gaal en Dick Advocaat nemen geen blad voor de mond en dat levert vaak spanning op in wisselwerking met de Nederlandse journalisten op persconferenties. 

   

  NOS-journalist Edwin Cornelissen, die België en Marokko volgt op dit WK, kijkt dan ook met een heel andere blik naar de perspraatjes van Roberto Martinez. "Hij is heel voorzichtig", merkt Cornelissen op. "Hij bedekt alles met een mooie glimlach en als hij zich stoort aan kritische vragen, weet hij het gesprek netjes te sturen."

   

  "Misschien wordt hij niet hard genoeg ondervraagd door de Belgische journalisten. Twee jaar geleden mocht NOS-journalist Bert Maalderink Marc Wilmots aan de tand voelen op het EK. Dat was toch een aardverschuiving in België."

  Bekijk hier de confrontatie tussen Wilmots en Maalderink op het EK:

  "Het blijft correct en beschaafd bij de Belgen"

  Zouden de Nederlanders Roberto Martinez meer met heikele vragen bestoken? "We bekijken het natuurlijk meer vanaf de buitenkant", zegt Cornelissen. "Het is niet aan ons om hem op het matje te roepen."

   

  "Maar als Nederlanders een vraag stellen aan spelers, zoals Dries Mertens, merk je toch dat ze anders reageren. Hoe dat komt? Misschien omdat de vraag eens uit een andere hoek komt of omdat hij een verleden in Nederland heeft."

   

  "De Belgische spelers weten heel goed wat ze willen zeggen en verwoorden het op een subtiele manier. Je kan er altijd wel een goede quote uithalen. Het blijft correct en beschaafd, maar dat heeft ook wat."