Ga naar de inhoud

meest recent

      Villa Sporza 18/6: Lukaku in sofa, keurige Peter en "drive, Toby, drive"

       di 19 juni 2018 06:39
      Villa Sporza
      Villa Sporza, met Dennis van Wijk, Franky Van der Elst, Jan Mulder en Frank Boeckx.

      Villa Sporza van maandag 18 juni kleedde België-Panama nog eens uit. Tafelgasten Dennis van Wijk, Franky Van der Elst, Frank Boeckx en Jan Mulder duidden enkele belangrijke en opvallende fases uit de eerste WK-match van de Rode Duivels.

      Lukaku, alsof hij thuis in zijn sofa ligt

      Meteen na de wedstrijd nam Romelu Lukaku plaats in de interviewstoel van Peter Vandenbempt. De tweevoudige doelpuntenmaker kwam tekst en uitleg geven bij zijn prestatie.

       

      Het was opvallend hoe ontspannen en achteruitgezakt Lukaku de vragen beantwoordde. Dennis van Wijk: "Je ziet dat Lukaku het respect krijgt dat hij verdient en daar voelt hij zich duidelijk goed bij."

       

      Jan Mulder: "Ik vraag me af hoe Romelu zich voelde: doodop, een senator, een hangjongere, gewoon relaxed? Het contrast met de keurige Peter Vandenbempt is groot. Ik vind het een lekker gezicht."

      Lukaku voelt zich heel op zijn gemak tijdens interview

      Mulder: "Hoe lag Lukaku in zetel? Als een hangjongere?"

      Van Wijk: "Lukaku smoort kritiek ieder jaar meer in de kiem"

      "Wat willen ze nou bij Real Madrid?"

      Thibaut Courtois kwam in het duel met Panama een aantal keer zeer gevat tussenbeide.

       

      "Je zag in enkele fases opnieuw dat Thibaut in 1-tegen-1-situaties fantastisch is", analyseerde Anderlecht-doelman Frank Boeckx.

       

      "Thibaut blijft staan en geeft zichzelf een kans op het moment dat de speler van Panama trapt. Aan de overkant zie je het verschil bij de 3-0 van Lukaku."

       

      Daarna ontspon zich een gesprek over de toekomst van Courtois: ligt die bij Chelsea of bij Real Madrid, dat hem het hof aan het maken zou zijn.

       

      Jan Mulder: "Als je naar Real kunt, dan moet je daar naartoe. Het is de grootste club ter wereld. Al hebben ze met Navas al een heel goeie keeper. Wat willen die nou?"

      "Drive, Toby, drive, drive, drive"

      Roberto Martinez riep tijdens België-Panama verschillende keren "Drive, Toby, drive, drive". Dat verdiende verduidelijking en die serveerde Dennis van Wijk.

       

      "De bondscoach wilde dat Toby Alderweireld met de bal opkwam en opdribbelde. Zo kun je proberen om de verdedigers van Panama te laten uitstappen. Maar het ging te traag, want de spelers van Panama werden niet gelokt."

       

      "In de tweede helft speelde Jan Vertonghen aan de kant van Martinez en die kreeg ook een paar keer "drive" te  horen. Vertonghen ging wel geregeld mee en zo creëerde hij ruimte voor anderen."

       

      Jan Mulder: "Eigenlijk formuleerde Martinez kritiek op zichzelf. Hij hoeft toch geen 86.000 keer "drive" te roepen?"