"Panama heeft goddelijke kracht nodig om Rode Duivels uit te drijven"

  De Panamese kranten hebben een sprankeltje hoop.

  Heel Panama staat te popelen om zijn elftal voor het eerst in actie te zien op een WK voetbal. "De bondscoach heeft zijn selectie een tactiek aangeleerd om de dodelijke Belgische aanval het zwijgen op te leggen", schrijft La Estrella. Sporza bladerde door de Panamese kranten.

  Crítica: "Valderama gokt op 1-1"

  "We moeten de demonen overwinnen! België wordt beschouwd als het op 4 na beste land ter wereld, het heeft al 19 matchen op een rij niet verloren. Panama zal goddelijke krachten nodig hebben om de Rode Duivels uit te drijven."

   

  "België is grote favoriet bij de bookmakers, maar op een WK zijn er geen kleine tegenstanders. De Colombiaanse legende Carlos Valderrama gokt op 1-1. "

  El Siglo: "WK-droom Panama mag niet uit elkaar spatten"

  "België heeft maar 1 doel: de wereldtitel. Maar de Panamese spelers willen niet dat hun WK-droom al na 1 match in duigen valt. Onze bondscoach Hernan Gomez is een beetje de Forrest Gump van de selectie. Op 62-jarige leeftijd maakt hij zijn 5e WK mee."

  Panama América: "Panama is aanvallend beperkt"

  "Vandaag is een historisch dag voor Panama. Bondscoach Gomez rekent op de snelle Murillo om het de Belgen moeilijk te maken. De weinige aanvallen van de Panamezen zullen vanaf de flanken moeten gebeuren."

  La Estrella: "Panama heeft tactiek om Belgen af te houden"

  "Panama is niet naar het WK gekomen om gewoon maar getuige te zijn. België heeft een selectie die tot grootste dingen in staat is op dit toernooi. Maar dat schrikt de Panama-spelers niet af."

   

  "Panama is zich bewust van zijn beperkingen. Maar bondscoach "el Bolillo" Gomez heeft de selectie een tactiek aangeleerd waardoor de Panamazen de dodelijke Belgische spitsen het zwijgen kunnen opleggen."

  Het aftellen is bijna gedaan voor Panama