Ga naar de inhoud

meest recent

      "Mislukt" borstbeeld Cristiano Ronaldo vervangen

       ma 18 juni 2018 14:51
      Het nieuwe beeld werd niet door dezelfde kunstenaar gemaakt
      Het nieuwe versus het oude beeld van Ronaldo

      Iedereen herinnert het zich vast nog: toen in maart vorig jaar op de luchthaven van Madeira een borstbeeld van Cristiano Ronaldo werd onthuld, leidde dat tot een pak reacties. De buste is intussen verwijderd en vervangen door een ander exemplaar.

      De kritiek die kunstenaar Emanuel Santos kreeg, was niet mals. Velen vonden dat de gelijkenis tussen de Portugese superster en het beeld ver te zoeken was. Het beeld ging de wereld rond. Op internet regende het hilarische reacties.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Exact een jaar later kwam dezelfde kunstenaar met een update van het borstbeeld. Het exemplaar werd echter niet vervangen op de luchthaven van Madeira, dat overigens ook naar Ronaldo vernoemd is. Ronaldo werd geboren en groeide op in Madeira.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Intussen is de buste op de luchthaven in alle discretie vervangen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag, net op de dag dat Ronaldo een hattrick scoorde in de WK-openingsmatch van Portugal tegen grote rivaal Spanje.

       

      "De buste is vervangen door een betere versie", zo verklaarde Hugo Aveiro, de broer van Ronaldo. "Een Spaanse kunstenaar bood de nieuwe buste aan en we hebben vervolgens besloten hem te verwisselen."