• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mislukt" borstbeeld Cristiano Ronaldo vervangen

  Het nieuwe beeld werd niet door dezelfde kunstenaar gemaakt

  Het nieuwe versus het oude beeld van Ronaldo

  Iedereen herinnert het zich vast nog: toen in maart vorig jaar op de luchthaven van Madeira een borstbeeld van Cristiano Ronaldo werd onthuld, leidde dat tot een pak reacties. De buste is intussen verwijderd en vervangen door een ander exemplaar.

  De kritiek die kunstenaar Emanuel Santos kreeg, was niet mals. Velen vonden dat de gelijkenis tussen de Portugese superster en het beeld ver te zoeken was. Het beeld ging de wereld rond. Op internet regende het hilarische reacties.

  Exact een jaar later kwam dezelfde kunstenaar met een update van het borstbeeld. Het exemplaar werd echter niet vervangen op de luchthaven van Madeira, dat overigens ook naar Ronaldo vernoemd is. Ronaldo werd geboren en groeide op in Madeira.

  Intussen is de buste op de luchthaven in alle discretie vervangen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag, net op de dag dat Ronaldo een hattrick scoorde in de WK-openingsmatch van Portugal tegen grote rivaal Spanje.

   

  "De buste is vervangen door een betere versie", zo verklaarde Hugo Aveiro, de broer van Ronaldo. "Een Spaanse kunstenaar bood de nieuwe buste aan en we hebben vervolgens besloten hem te verwisselen."