Ga naar de inhoud

meest recent

      Kolarov houdt aan zijn doelpunt een Lada over

       ma 18 juni 2018 12:21
      Een Lada uit de oude doos
      Hopelijk krijgt Kolarov een moderner exemplaar.

      Aleksandr Kolarov mag weldra een nieuwe auto in zijn garage zetten. De Serviër heeft na zijn doelpunt tegen Costa Rica een Lada cadeau gekregen van de gouverneur van Samara.

      Aleksandr Kolarov was zondag de matchwinnaar voor Servië tegen Costa Rica. De linksback van AS Roma borstelde een vrije trap heerlijk binnen en maakte zo het enige doelpunt van de wedstrijd.

       

      Naast eeuwige roem in eigen land krijgt de 32-jarige linkspoot er nog een onverwachte bonus bovenop. De gouverneur van Samara, waar de wedstrijd werd gespeeld, besloot hem immers hét streekproduct te schenken ... een Lada.

       

      "Kolarov maakte een wondermooi doelpunt en wij willen hem daarvoor belonen. Hij mag een 4x4 Lada uitkiezen", legt de gouverneur van Samara, Dmitry Asarov, uit in de Russische krant Izvestia. Volgens de man was Kolarov toen hij het nieuwtje vernam "heel gelukkig" en "deelde heel de ploeg in zijn vreugde".

       

      De Lada wordt al sinds het Sovjet-tijdperk ontwikkeld in de streek van Samara. Het legendarische automerk staat wereldwijd bekend als weinig betrouwbaar en totaal gedateerd, maar de laatste jaren tracht Lada zijn imago op te poetsen.

      Het doelpunt van Kolarov tegen Costa Rica