• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Lion Lojeski pakt 3e Griekse titel in 4 jaar

  Lojeski

  Lojeski (archief) in actie bij de Belgian Lions.

  Belgian Lion Matt Lojeski heeft gisteravond met Panathinaikos de titel veroverd. In de 5e en beslissende partij van de play-offs finale haalde de ploeg van Lojeski het met 84-70 van Olympiakos Piraeus. Voor Lojeski is het al zijn 3e Griekse titel in 4 jaar tijd.

  Matt Lojeski zou normaal gezien deze week aanpikken bij de Belgian Lions in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland (29 juni) en Bosnië-Herzegovina (2 juli).

   

  Maar eerst moest de Belgische Amerikaan nog aan de bak met zijn ploeg in de  play-offs finale van de Griekse basketbalcompetitie. Daarin trok Panathinaikos, met Lojeski 23 minuten op het terrein, aan het langste eind in het beslissende duel tegen rivaal Olympiakos Piraeus. Eindstand: 84-70.

   

  Lojeski tekende in de finale voor 12 punten, 4 assists en 4 rebounds. Het is de 3e keer dat Lojeski zich tot landskampioen van Griekenland kroont. Eerder won hij ook al de titel met Olympiakos in 2015 en 2016. Vorige zomer maakte hij de overstap naar Panathinaikos.