• home
 • video
 • pas verschenen

  AS Roma-coach Di Francesco tekent bij tot 2020

  AS Roma heeft het contract van zijn coach Eusebio Di Francesco met één jaar verlengd. Di Francesco deed het in zijn eerste jaar bij de club van Radja Nainggolan uitstekend. De Italiaan haalde onverhoopt de halve finale van de Champions League en werd derde in de Serie A.

  Champions League-sprookje

  Begin dit seizoen volgde Di Francesco zijn landgenoot Spalletti op. De 47-jarige coach kwam over van Sassuolo, waarmee hij het seizoen voordien 12e werd in de Serie A.

   

  Di Francesco deed AS Roma frivoler voetballen dan ooit, en nadat de coach zijn team naar een Romeinse remontada leidde in de kwartfinales van de Champions League tegen Barcelona, werd de Italiaan op een voetstuk geplaatst bij de Romeinse club.

   

  Hoewel Nainggolan en co nadien net geen ticket naar de finale konden bemachtigen, kon een contractverleninging niet lang uitblijven. Di Francesco leidt AS Roma zo zeker nog tot 2020.