• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht verlengt contract Deschacht niet: "Geven verjonging alle kansen"

  Olivier Deschacht.

  Olivier Deschacht moet Anderlecht verlaten.

  Olivier Deschacht (37) is geen speler van Anderlecht meer. Na 21 jaar, waarvan 17 jaar in de A-kern, krijgt de verdediger geen contractverlenging bij RSCA. 

  "We draaien vandaag een belangrijke pagina om"

  Anderlecht hervat deze week de trainingen. Het was voor Olivier Deschacht bang afwachten of het nieuwe clubbestuur en de technische staf nog een plaats in de kleedkamer voor de 37-jarige linksvoetige verdediger voor ogen hadden. 

   

  Op zijn website laat Anderlecht weten dat het aflopende contract van de verdediger niet verlengd wordt. "Olivier heeft een unieke staat van dienst bij Anderlecht. Hij voetbalde 601 wedstrijden voor onze club, waaronder 99 op het Europese toneel, een record in de clubgeschiedenis", luidt het.

   

  "Olivier was 8 keer kampioen van België en won 1 keer de beker. Hij is een icoon van de club en zal voor altijd deel uitmaken van onze familie."

   

  Maar een verlengd verblijf zit er niet in. "Anderlecht en de fans zijn hem dankbaar voor wat hij voor ons betekend heeft. De club maakt zich op voor een nieuw seizoen en zal zijn contract niet verlengen. Vandaag wordt een belangrijke pagina omgeslagen om de vernieuwing en de verjonging alle kansen te geven."

  Olivier Deschacht.

  Olivier Deschacht moet zijn kastje leegmaken bij Anderlecht.

  Voorbij Paul Van Himst als recordhouder

  Olivier Deschacht debuteerde in 2001 bij de Belgische recordkampioen. In 2016 stak hij Paul Van Himst voorbij als speler die de meeste matchen in het shirt van Anderlecht heeft gespeeld. Van Himst klokte af op 566 wedstrijden.

   

  De teller van Deschacht zal dus op 601 blijven staan. Deschacht was de voorbije seizoenen zijn basisstek kwijtgeraakt en kwam ook in opspraak in een gokaffaire.

   

  Deschacht werd afgelopen seizoen zelfs een tijdje naar de B-kern verwezen door coach Hein Vanhaezebrouck. Zijn optreden tegen Genk in de play-offs is zijn laatste wapenfeit in het shirt van Anderlecht.

  Olivier Deschacht.

  Olivier Deschacht droeg 601 keer het shirt van Anderlecht.