• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger en Sonck zijn het oneens in hun analyse van België-Panama

  Wesley Sonck, Geert De Vlieger, Imke Courtois en Jan Mulder

  Wesley Sonck, Geert De Vlieger, Imke Courtois en Jan Mulder.

  België heeft zijn WK met een droge 3-0-overwinning geopend tegen Panama. Aan tafel bij Karl Vannieuwkerke bleken de analisten het niet helemaal eens. Geert De Vlieger toonde zich kritisch, Wesley Sonck riep op tot meer positivisme.

  De analyse in de studio begon met een luchtige noot. Jan Mulder schitterde immers als enige met een juiste pronostiek.

   

  "Ik voelde het voor de wedstrijd: 3-0 zat er wel in", zei Mulder. Wesley Sonck kreeg de lachers op zijn hand: "Ik ben er niet goed van dat de enige niet-Belg aan deze tafel gelijk heeft."

   

  "Maar alle gekheid op een stokje", zei Sonck. "Het enige dat we vandaag moesten doen is winnen. Dat hebben we gedaan. Er zijn bij de Rode Duivels verschillende spelers die het verschil kunnen maken, dat hebben ze nu al meteen gedaan."

   

  Geert De Vlieger toonde zich kritischer. "We blijven met een minder goed gevoel achter dan na de oefenmatch tegen Costa Rica. Het niveau van die match haalden we niet tegen Panama."

   

  "België behaalt een logische en verdiende overwinning. We hebben drie fraaie goals gezien, daarin zat de kwaliteit. Voor Romelu Lukaku was het geen evidente match met zoveel volk voor zijn neus, maar deze twee doelpunten zullen hem vertrouwen geven."

  We blijven met een minder goed gevoel achter dan na de uitwuifmatch tegen Costa Rica.

  Sonck: "We moeten positiever zijn"

  "Los van de overwinning moet de ploeg een aantal punten aanpakken en verbeteren. Het spelniveau is flink voor verbetering vatbaar en ik vind ook dat we meer goals hadden moeten maken", ging De Vlieger door.

   

  "Ook niet vergeten dat we 3 gele kaarten incasseren, voor De Bruyne, Meunier en Vertonghen.  Dat lijkt niet zo erg, maar dat is toch vervelend voor de komende wedstrijden."

   

  Wesley Sonck: "Zijn we nu niet te kritisch? We zien andere landen, bijvoorbeeld Argentinië, Duitsland, Spanje en Portugal, niet winnen. Wij winnen wél en scoren 3 keer. Panama verdedigend niet goed? Wij dwongen hen tot niet goed verdedigen."

   

  De Vlieger: "Panama is veruit de zwakste ploeg op dit WK. Dat hebben we kunnen vastellen."

   

  Sonck: Saudi-Arabië dat met 5-0 verloor van Rusland, was dat beter? We moeten iets positiever zijn."

  Dit vindt de social media-man van Sporza ervan:

  De analyse van België-Panama:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.