• home
 • video
 • pas verschenen

  4 supporters dienen een klacht in: "Belangenconflict KVO-RSCA"

  Marc Coucke.

  Enkele supporters viseren Marc Coucke.

  Vier supporters slepen de Belgische voetbalbond en de Pro League voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Ze willen de sportieve integriteit van de Belgische competitie herstellen, die volgens hen beschadigd wordt door de huidige verhoudingen tussen Anderlecht en KV Oostende. 

  Marc Coucke kocht Anderlecht in december. Coucke was toen nog voorzitter van KV Oostende en moest voor die club op zoek naar een overnemer, aangezien volgens het KBVB-reglement niemand twee clubs in dezelfde divisie in handen mag hebben. 

   

  KV Oostende kwam in handen van Peter Callant, maar volgens het Luikse advocatenkantoor BLS zou Coucke in staat zijn om het sportieve en financiële beleid van beide clubs te beïnvloeden. "Die situatie vernietigt de integriteit van de Belgische competitie", klinkt het.

   

  De supporters vragen dat Anderlecht en KV Oostende voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg bewijzen dat er geen sprake is van een belangenconflict.

   

  Volgens het persbericht werden de KBVB en de Pro League al gevraagd om verduidelijking, maar verkozen ze "zich te verschansen achter de beslissing van de Licentiecommissie, die zich hoofdzakelijk lijkt te baseren op de verklaringen op erewoord van de nieuwe KVO-eigenaar".

  Peter Callant en Marc Coucke.

  Marc Coucke en Peter Callant, zijn opvolger bij KVO.

  Kortgedingprocedure

  Op 23 maart spande een supporter een kortgedingprocedure aan tegen de KBVB en de Pro League. Een uitspraak daarin wordt uiterlijk op 30 juni verwacht. De supporter eiste van de kortgedingrechter dat de proflicenties van Anderlecht en Oostende geschorst worden zolang er geen duidelijkheid bestaat over het belangenconflict.

   

  Pas als de kortgedingrechter daarover een beslissing heeft genomen, wordt de zaak ten gronde behandeld. Drie andere supporters sloten zich intussen aan bij het initiatief. "Andere supporters zouden zich nog bij hen kunnen voegen", klinkt het.