• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Ik piek niet naar BK, maar laat me graag door mezelf verrassen"

  Wout van Aert kon zijn titel in de Elfstedenronde niet verlengen. Na een lekke band op de laatste kasseistrook finishte hij als 82e. Nu kijkt de Wereldkampioen veldrijden vooral naar het EK. "Op het BK volgende week zal ik op de cruciale momenten waarschijnlijk nog wat koersritme missen."

  Na meer dan twee maanden rust reed Wout van Aert vandaag opnieuw zijn eerste wegwedstrijd. In de Elfstedenronde reed hij alert mee in de finale, maar een lekke band op de laatste kasseistrook strooide roet in het eten. "We mikten met de ploeg op twee paarden", vertelt hij op zijn website.

   

  "Aidis Kruopis was onze man voor de sprint, ik zou het proberen met een laatste uitvalspoging op de kasseistrook op 5 kilometer van het einde. Ik zat ook goed en verdapperde, maar plots stond ik lek achteraan. Een domper, maar dat is koers."

   

  Geen ereplaats dus, maar toch was Van Aert tevreden over het gevoel op de fiets. "Het is mijn eerste wedstrijd in meer dan 2 maanden. Op cruciale momenten kwam ik nog wat koersritme te koert. Dat is logisch. Ik vermoed dat dat ook volgende week op het BK in Binche zo zal zijn."

   

  "Ik piek dan ook naar later dit najaar, onder meer richting het EK in Glasgow. Ik moet dus keuzes maken. We zien wel wat het wordt op het BK. Het blijft een speciale wedstrijd. Ik laat me graag verrassen door mezelf."