• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde sprint naar tweede plaats en eindwinst in Route d'Occitanie

  Valverde

  Valverde kon zijn oranje leiderstrui vasthouden.

  Alejandro Valverde (Movistar) heeft een productieve Route d'Occitanie achter de rug. Gisteren won hij nog de etappe met de slotklim naar Monts d'Olmes en vandaag werd hij tweede in de spurt na Anthony Roux (Groupama-FDJ). De Spanjaard is ook de eindwinnaar van de Franse rittenkoers.

  Alejandro Valverde had er veel zin. Met de leiderstrui rond de schouders trok de Spanjaard samen met zijn landgenoot Luis Leon Sanchez in de aanval op zo'n 68 kilometer van de streep.

   

  Hun vlucht werd een halt toegeroepen. Op ongeveer 10 kilometer van het einde werd het Spaanse duo gegrepen. Een uitgedund peloton spurtte uiteindelijk voor de zege en daarin bleek de Fransman Anthony Roux net iets sneller dan Valverde.

   

  Voor Valverde is het al de 11e ritzege en de 4e eindzege in een ronde dit seizoen. Eerder schreef de ondertussen 38-jarige Spanjaard ook de Ronde van Valencia, de Ronde van Abu Dhabi en de Ronde van Catalonië op zijn naam.

  Uitslag rit 4: