• home
 • video
 • pas verschenen

  Triatlete Tondeur, vorig jaar winnares, wordt 3e in Luxemburg

  Tondeur

  Tondeur (archief) werd knap 3e.

  Alexandra Tondeur heeft zich naar de 3e plaats gezwommen, gefietst en gelopen op de Ironman 70.3 van Luxemburg. De overwinning was voor de Oostenrijkse Lisa Hütthaler. Vorig jaar was Tondeur nog eindlaureate in Luxemburg.

  Alexandra Tondeur finishte na 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer lopen op de 3e plaats in een tijd van 4u20'31". Daarmee was ze twee minuten sneller dan vorig jaar in Remich, toen ze de overwinning pakte, maar deze keer greep ze dus naast de winst.

   

  De overwinning ging naar de Oostenrijkse Lisa Hütthaler in 4u13'52". De Britse Susie Cheetham werd tweede op twee minuten en zeven seconden.

   

  Tondeur kwam het water uit in 8e positie en rukte tijdens het fietsen op in de stand. Ze stapte als 4e van haar fiets en liep daarna de halve marathon in 1u20'09". Daarmee zette ze meteen de beste tijd bij de vrouwen neer en haalde ze nog een triatlete in, waardoor ze op een derde plaats eindigde.