• home
 • video
 • pas verschenen

  Thuisrijder Roglic zet kers op de taart in afsluitende tijdrit

  Roglic

  Roglic viert zijn eindoverwinning met zijn supporters.

  De Sloveen Primoz Roglic heeft de ronde van zijn eigen land gewonnen. De renner van LottoNL-Jumbo verdedigde vandaag zijn leiderstrui met verve door de afsluitende tijdrit naar zijn hand te zetten.

  Roglic geeft eindzege extra kleur met tijdritwinst

  Primoz Roglic haalde gisteren al verschroeiend uit op de slotklim en nam ook de leidersplaats over van Rigoberto Uran. Die leiderspositie moest hij vandaag verdedigen in de afsluitende tijdrit. Een kolfje naar de hand van de Sloveen, die een gepatenteerd is.

   

  In eigen land liet hij zijn tijdritcapaciteiten nog maar eens zien. Hij reed de lastige tijdrit over 21,5 kilometer in 24'26"41. Daarmee deed hij 27 seconden beter dan de nummer twee, zijn landgenoot en Sloveens kampioen tijdrijden, Jan Tratnik.

   

  Uran wist zijn tweede plaats in het eindklassement nog vast te houden, ondanks een povere tijdrit waarin hij meer dan een minuut moest prijsgeven op de 28-jarige hardrijder. 

   

  Voor Roglic is het zijn 3e eindzege in een ronde dit seizoen, nadat hij eerder ook al de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië op zijn naam had geschreven.

  Uitslag rit 5:

  1.  Primoz Roglic (Svn) in 24'26"41
  2. Jan Tratnki (Svn) op 27"08
  3. Josef Cerny (Cze) 35"87
  4. Jack Bauer (Nzl) 38"12
  5. Thomas Scully (Nzl) 43"62

  Eindklassement:

  1. Primoz Roglic (Svn) in 15u18'13"
  2. Rigoberto Uran (Col) op 1'50"
  3. Matej Mohoric (Svn) 2'14"
  4. Tadej Pogacar (Svn) 2'16"
  5. Michael Storer (Aus) 2'18"