• home
 • video
 • pas verschenen

  Porte maakt reuzensprong op WorldTour-ranking, Sagan blijft stevig op 1

  Richie Porte.

  Porte boekt 19 plaatsen winst in de tussenstand.

  Richie Porte komt door zijn eindzege in de Ronde van Zwitserland de top 5 in de WorldTour-ranking binnen. Peter Sagan, die een rit meepikte in Zwitserland, blijft stevig aan de leiding. Tiejs Benoot is de beste Belg op plaats 13.

  Richie Porte stond voor de Ronde van Zwitserland 24e in de WorldTour-ranking, maar na zijn eindzege maakt de renner van BMC een grote sprong. Hij is nu vijfde. In de top drie verandert er niets. Peter Sagan verstevigt zijn leidersplaats door zijn ritzege in de Ronde van Zwitserland. Alejandro Valverde (Movistar), winnaar van de Route d'Occitanie, blijft tweede. Simon Yates (Mitchelton-Scott) is derde. De Italiaan Elia Viviani (Quick-Step Floors) blijft vierde.

   

  De Deen Jakob Fuglsang (Astana), die tweede werd in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland, gaat van de 40e naar de veertiende plaats. Tiesj Benoot zakt een plaats en wordt dertiende, maar blijft wel de eerste Belg op ranglijst. In de top twintig vinden we nog twee landgenoten: Greg Van Avermaet (BMC) is zestiende, Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) negentiende. Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) valt uit de top 20.

   

  In het ploegenklassement verandert er niets. Quick-Step Floors blijft oppermachtig aan de leiding staan, voor Mitchelton-Scott en Team Sky. Lotto Soudal staat twaalfde. In het landenklassement behoudt België zijn tweede plaats achter Italië, Frankrijk blijft derde.  

   

  Bekijk de ranglijsten op deze pagina.