• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Kompany blijft bij de groep, veel respect voor Panama"

  Roberto Martinez leest de ogen van zijn spelers: "Ze staan te popelen."

  Roberto Martinez is vol vertrouwen: "Maar we hebben respect voor Panama."

  Bondscoach Roberto Martinez heeft een laatste keer met de pers gesproken voor hij morgen met zijn Rode Duivels aan het WK begint tegen Panama. "Mijn spelers staan te popelen om eraan te beginnen. We zijn er klaar voor." Belangrijkste nieuwsfeit: Kompany en Vermaelen blijven bij de 23. 

  Veel ander nieuws viel er niet te rapen in de officiële persmeeting in het Fisjt Stadium in Sotsji. Al was vandaag 17u een belangrijke deadline om nog een beroep te kunnen doen op een medische joker. "We hebben vanochtend beslist om de 23 namen te behouden.  We gaan geen wissels doorvoeren." Die keuze hield Martinez achter de hand door de blessures van Kompany (lies) en Vermaelen (hamstrings).


  "Vinnie is beter vooruitgegaan dan we konden denken. We gingen ervan uit dat hij in de groepsfase aan de bak kon komen, die overtuiging is nu wat groter. Met zijn ervaring en knowhow is zijn aanwezigheid heel belangrijk voor ons team. We moeten ook nadenken over latere matchen in het toernooi."


  Als vervanger voor Kompany wordt Boyata verwacht, al bevestigt Martinez dat nog niet. "Hij is opgewonden en wil zijn kans grijpen. Maar Dendoncker is dat ook."


  Zijn Panamese collega gaf het elftal al, maar dat doet Martinez niet: "Want ik heb mijn spelers zelf nog niks gezegd."

  "Matchen zijn niet na 60 minuten voorbij op deze Wereldbeker"

  Wil Martinez morgen dat zijn Duivels aan de wereld laten zien hoe goed ze zijn of is hij even tevreden met een lelijke zege? "Je kunt een match niet plannen. Ik verwacht een sterk Panama, dat voor het eerst meedoet en zijn land trots wil maken."

   

  "Wij mogen ons door die grote gelegenheid voor hen niet laten meeslepen. Wij  moeten goed proberen te presteren. Dat is belangrijk, want we moeten groeien in het toernooi. Naarmate de match vordert, moet je natuurlijk wel een manier vinden om te winnen."

   

  "Je ziet op dit WK na 9 matchen dat er geen makkelijke wedstrijden zijn. Bijna elke match wordt beslist met een klein verschil of er is geen verschil. Populaire voetballanden gaan niet zomaar winnen. Daar zijn we ons goed van bewust."

   

  "We moeten naar onszelf kijken. De voorbereiding was heel goed. Ik kijk naar de ogen van de spelers: ze zijn opgewonden en kijken ernaar uit. Ze beseffen het belang van het moment.”

   

  Als er niet meteen goals vallen, verwacht de Spaanse coach een mentale strijd. “We mogen niet gefrustreerd geraken. We mogen niet verwachten dat we even snel gaan winnen. We moeten 90 minuten gefocust blijven. Ik verwacht geen match die na 60 à 70 minuten voorbij is. Dat gebeurt niet op deze Wereldbeker."

   

  "Het wordt een match die eerst op mentaal vlak gewonnen moet worden, voor je kan presteren op het veld. We  moeten matuur zijn, weten wat er op het spel staat en respect hebben voor Panama. We zullen op ons best moeten zijn.”

  "Panama is een van de mooie verhalen van dit WK"

  Martinez heeft een enorm respect voor Panama: "Panama is een van de mooie verhalen van deze Wereldbeker. En het is een voorbeeld van hoe voetbal moet zijn. Ze volgen een droom en hebben die tegen alle verwachtingen bereikt. Ze doen onverwacht voor het eerst mee en zijn daarom gevaarlijk voor iedereen op dit toernooi: door hun geloof in eigen kunnen en hun competitieve ingesteldheid."

   

  "Er zit ritme in hun spel, ze zijn stevig in de duels, ook op de 2e bal en hebben een goed georganiseerde defensie."

   

  "Ik wil daarom morgen een volledige prestatiefocus. En als we dat goed doen, kunnen we winnen. Er is geen gevaar van onderschatting. We moeten onszelf blijven en genieten van wat we aan het doen zijn."

  Martinez: "We zullen op ons best moeten zijn tegen Panama"