• home
 • video
 • pas verschenen

  Nicola Philippaerts wint 8e manche Global Champions Tour

  Nicola Philippaerts heeft in Cascais, Portugal, de 8e manche van het prestigieuze Global Champions Tour gewonnen. In een barrage met 6 anderen was de 24-jarige Belg de snelste van de foutloze combinaties.

  Nicola Phillipaerts trad in portugal aan met de 11-jarige ruin Harley. Een succesvol koppel, zo bleek, want Phillipaerts was zo'n anderhalve seconde sneller dan de 2e in de uitslag en landgenoot Wathelet. De Spanjaard Eduardo Alvarez werd met zijn ros Rokfeller derde op 1.79 seconden. 

   

  Phillipaerts was dolgelukkig met zijn overwinning, bovendien is hij zo zeker van zijn plaats in de finale die half december in Praag plaatsvindt. "Fantastisch dat wij hier de zege pakken. In Madrid waren we er met de tweede plaats al heel dicht bij. Nu is het raak. Geweldig". Philippaerts wint zo'n 99 duizend euro aan prijzengeld.

   

  In de stand "springt" Philippaert naar een 4e plek, Wathelet is 10e. De Australische Edwina Tops-Alexander scoorde geen punten in Portugal, maar blijft wel leider in het klassement.

  Volgende manche in Monaco

  De Global Champions League Tour is een lucratief circuit waar tal van wereldtoppers voor de prijzengelden strijden. Het circuit telt 16 proeven, waarvan die in Cascais de 8e was. De volgende manche vindt over 2 weken plaats in Monaco. De finale is zoals gezegd in Praag.