• home
 • video
 • pas verschenen

  Cairoli rijdt onbedreigd naar winst in Grote Prijs van Lombardije

  Antonio Cairoli.

  Antonio Cairoli was in beide reeksen oppermachtig.

  Antonio Cairoli heeft in Italië optimaal geprofiteerd van de afwezigheid van WK-leider Jeffrey Herlings. De Italiaan won in zijn thuisland beide reeksen en pakte vanzelfsprekend de eindzege. Clément Desalle werd in reeks 1 nog tweede, maar kende in de tweede reeks te veel pech en werd 8e in de eindstand.

  Reeks 1

  In afwezigheid van WK-leider Jeffrey Herlings, die al 8 van de 10 GP's had gewonnen, was het eens aan de anderen om zich te tonen. Antonio Cairoli deed dat van start tot finish. Hij reed soeverein naar de leiding en winst in reeks 1.

   

  Clément Desalle vocht zich de eerste 10 minuten van plaats 3 naar 2. Die positie leek hij makkelijk te behouden, maar de Brit Max Anstie kwam in de laatste ronden nog flink opzetten. Desalle weigerde echter te plooien en de Brit maakte nog enkele fouten waardoor de 2e plaats voor onze landgenoot veilig werd gesteld.

  reeks 1 tijd
  1. Antonio Cairoli (Ita/KTM) in 34'04"005
  2. Clément Desalle (Kawasaki) op 11"624
  3. Max Anstie (GBR/Husqvarna) 21"192
  4. Gautier Paulin (Fra/Husqvarna) 27"214
  13. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) 1'28"163
  14. Kevin Strijbos (KTM) 1'33"256
  23. Nathan Renkens (Honda) 1 ronde

  Reeks 2

  Reeks 2 begon op dezelfde manier als reeks 1. Cairoli reed meteen naar de kop en Desalle zat niet al te ver op plaats 3. Toch was er even paniek in het Italiaanse kamp toen Cairoli na 5 minuten koers ten val kwam. De Italiaan stelde echter vrijwel meteen orde op zaken en ging in enkele minuten van plaats 4 opnieuw naar de koppositie.

   

  Desalle was ondertussen teruggeslagen naar plaats 7. Hij wilde snel weer terrein goedmaken, maar deed dat iets te onstuimig en ook hij kwam ten val. Tot overmaat van ramp werd hij iets later ook nog aangereden door een collega-motorcrosser. De motor van Desalle liep daarbij averij op, waardoor onze landgenoot even binnen moest voor de nodige onderhoud.

   

  Desalle was door de pitstop helemaal achteraan verzeild geraakt en geraakte niet verder dan een 20e plaats. Antonio Cairoli komt door zijn eindwinst tot op 12 punten van leider Jeffrey Herlings in het eindklassement. 

  reeks 2 tijd
  1. Antonio Cairoli (Ita/KTM) in 34'38"105
  2. Tim Gajser (Svn/Honda) op 3"560
  3. Gautier Paulin (Fra/Husqvarna) 8"496
  4. Max Anstie (GBR/Husqvarna) 16"600
  7. Kevin Strijbos (KTM) 35"614
  8. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) 46"022
  20. Clément Desalle (Kawasaki) 1 ronde
  27. Nathan Renkens (Honda) 7 rondes
  Algemeen klassement Frankrijk
  1. Antonio Cairoli (Ita/KTM)
  2. Gautier Paulin (Fra/Husqvarna)
  3. Max Anstie (GBR/Husqvarna)
  8. Clément Desalle (Kawasaki)
  10. Kevin Strijbos (KTM)
  11. Jeremy Van Horebeek (Yamaha)
  29. Nathan Renkens (Honda)