• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw na nederlaag tegen Mexico: "Geen reden tot paniek"

  Löw gelooft dat het nog goed komt voor Duitsland op dit WK.

  Titelverdediger Duitsland heeft z’n WK-start compleet gemist met een 1-0-nederlaag tegen Mexico. Maar bondcoach Joachim Löw wordt nog niet nerveus. “Het is niet omdat je 1 wedstrijd verliest dat alles om zeep is.”

  Duitsland dat z’n openingsmatch op een WK verliest, het is een stevige verrassing. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1982 , toen was Algerije de boosdoener.  Even wennen dus voor de Mannschaft.
   

  “We waren nerveus en speelden niet zoals we dat voor ogen hadden. We moeten nu analyseren wat de oorzaak was”, zegt Löw. “De bal leek er gewoon niet in te willen vandaag. Onze passing was ook onzuiver, dat is toch ongewoon voor deze ploeg. Iedereen is bijzonder ontgoocheld.”

   

  De wereldtitel verdedigen blijkt geen eenvoudige klus. Van de laatste 4 wereldkampioenen overleefden Frankrijk, Italië en Spanje de groepsfase niet op het volgende WK. Frankrijk en Spanje verloren toen bovendien ook hun
  openingsmatch. Een teken aan de wand?
   

  “Wij zullen niet hetzelfde lot ondergaan. We hebben voldoende ervaring om niet van slag te zijn na 1 nederlaag. Ik ben ervan overtuigd dat mijn team zal reageren. Hier hadden we geen rekening mee gehouden, dat moeten we toegeven. Het toernooi is nog lang, we zullen doorstoten naar de volgende ronde”, klinkt het strijdvaardig bij Löw.

  Hier hadden we geen rekening mee gehouden, dat moeten we toegeven. Maar het toernooi is nog lang.

  Joachim Löw

  Hummels: “We hebben het Mexico te makkelijk gemaakt”

  Mats Hummels sloeg mea culpa na de verrassende nederlaag van Duitsland. "Na de oefenmatch tegen Saoedi-Arabië hebben we een hartig woordje gepraat over bepaalde zaken zoals te makkelijk balverlies, maar we hebben het vandaag niet kunnen rechtzetten. Mexico heeft dus verdiend gewonnen. We hebben hen veel te weinig in de weg gelegd”, zegt de verdediger.

   

  “Balen, maar nu is het te laat. We moeten onze twee volgende wedstrijden winnen, anders loopt dit WK slecht af. Voor mij is het een raadsel waarom we tegen Mexico deze prestatie op de mat gelegd hebben."

   

  Ook Toni Kroos beseft dat Duitsland nu vol aan de bak moet. “We staan onder druk, we moeten nu 6 op 6 pakken tegen Zweden en Zuid-Korea. We hadden voldoende kansen, maar we scoorden niet. We leden te makkelijk balverlies, terwijl Mexico steeds twee of drie spelers vooraan had. Die konden we onvoldoende afstoppen.”

  Osorio: "We hadden een plan"

  Zo bedrukt de sfeer bij de Duitsers, zo uitgelaten waren de Mexicanen. Maar verrast door de overwinning was de Mexicaanse bondscoach niet. “We hadden een plan, waar we al 6 maanden aan werkten. Door blessures moesten we enkele namen vervangen, maar we hebben vastgehouden aan het plan”, zegt Juan Carlos Osorio.

   

  “Ons motto was om te spelen vanuit de liefde voor het spel, zonder angst om te verliezen. In de eerste helft hielden we het achteraan goed gesloten en onze tegenaanvallen waren erg snel. Met alle respect voor een grote ploeg als Duitsland, maar voor de rust waren we gewoon beter.”

   

  Hirving Lozano was de held bij Mexico. Hij maakte de enige goal in de 35e minuut. “Ik weet niet of dit de grootste overwinning in de Mexicaanse voetbalgeschiedenis is, maar het is zeker één van de grootste. We hebben het fantastisch gedaan. We hebben de ziel uit ons lijf gelopen. Dit is het resultaat van ons harde werk.”

  Vreugde in de Mexicaanse kleedkamer:

  Jérôme Boateng weet dat het beter moet bij Duitsland: