• home
 • video
 • pas verschenen

  Het beste uit Villa Sporza: "Er kan niets mis gaan tegen Panama"

  Villa Sporza stond voor een groot deel in het teken van België-Panama, maar ook de matchen van de dag kwamen aan bod. Wat hadden Marc Degryse, Jan Mulder en Heleen Jaques daar over te zeggen?

  "Er kan niets mis gaan tegen Panama" "Dat zei je ook over Brazilië"

  De match tegen Panama kreeg het merendeel van de aandacht van het panel in Villa Sporza. Marc Degryse is vol vertrouwen. "Er kan niets mis gaan", beweert hij, waarna Jan Mulder opmerkt dat hij 1 uur voor Brazilië-Zwitserland vroeg of er geen kleine kans was dat Zwitserland zou stunten. "No way!", zei je toen. "Maar het verschil tussen België en Panama is nóg veel groter."

   

  "Ik denk dat Brazilië te nonchalant was", zegt Heleen Jaques. "België heeft ongetwijfeld lessen getrokken uit de oefenmatch tegen Portugal. De focus zal er wel direct zijn."

   

  "Die kapitein van Panama toonde onlangs zijn buikspieren", herinnert Degryse zich. "Daar zou hij Lukaku mee afstoppen. Lukaku zal zijn buikspieren eens tonen!"

  Waarom is het gras te lang in Brazilië?

  Bondscoach Roberto Martinez was een beetje ontgoocheld toen hij vernam dat het gras in Brazilië op 25 mm wordt geknipt en niet een stukje korter. "Ik snap dat niet", zegt Jan Mulder. "Ik weet zeker dat alle voetballers ter wereld het gras zo kort mogelijk willen."

   

  Eddy Snelders kwam, met dank aan Peter Vandenbempt die de bondscoach interpelleerde, met het antwoord. "Het zijn nu eenmaal FIFA-richtlijnen. Ze willen dat het gras overal groen ziet en als het korter geknipt zou worden, zouden er hier en daar bruine plekken verschijnen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "35 miljoen voor Lozano? Véél te weinig, dan nemen ze hem niet serieus"

  De uitblinker bij Mexico tegen Duitsland was PSV-spits Hirving Lozano. In Eindhoven staan de eurotekens al in de ogen van de bestuurders. "Ik denk dat ze 35 miljoen voor hem zullen kunnen krijgen. Niet slecht na 1 jaar." Veel te weinig, vindt Jan Mulder. "Je moet meer vragen, wil je die jongen een kans geven (bij een topclub). Anders nemen ze hem daar niet serieus." Degryse twijfelt toch: "Voor spelers uit Nederland leggen ze niet zomaar 50 miljoen euro op tafel."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.