• home
 • video
 • pas verschenen

  Lepisto wint slotrit, Rivera pakt eindzege in Britse Women's Tour

  Lepisto

  De Finse Lepisto won de slotrit van de Britse Women's Tour.

  De Finse Lotta Lepisto (Cervélo-Bigla) heeft de massaspurt in de slotrit van de Britse Women's Tour gewonnen. De Amerikaanse Coryn Rivera (Team Sunweb) gaf de eindzege niet meer uit handen. Jolien D'hoore moest onderweg afstappen.

  De slotrit van de Women's Tour kende een zeer hectisch verloop. Een rist valpartijen en materiaalpech zorgden ervoor dat tal van rensters moesten opgeven of met de nodige kopzorgen naar de streep gingen. Zo moest onder meer Jolien D'hoore, winnares van rit 1, opgeven.

   

  Een groep van een 50-tal rensters maakten zich op voor een massaspurt in de straten van Colwyn Bay. Daarin bleek de 28-jarige Lotta Lepisto de snelste. Ze haalde het voor de Italiaanse Giorgia Bronzini en de Nederlandse Marianne Vos.

   

  De eindzege van Coryn Rivera, die 8e werd, kwam niet meer in gevaar. De 2e plaats in het eindklassement was weggelegd voor Marianne Vos. De Britse Dani Rowe werd 3e.