• home
 • video
 • pas verschenen

  Jaspers houdt Merckx uit WB-finale driebanden en wint in Blankenberge

  Merckx

  Merckx verloor in de halve finale van latere winnaar Jaspers.

  De Nederlander Dick Jaspers (UMB-9) heeft de Wereldbekerfinale driebanden in Blankenberge gewonnen. Hij versloeg de Turk Semhi Sayginer (UMB-23) met 40-33. Eerder op de dag had Jaspers onze landgenoot Eddy Merckx (UMB-2) nog uitgeschakeld in de halve finale.

  Eddy Merckx, de huidige Belgisch kampioen driebanden, verloor eerder vandaag nog kansloos van Dick Jaspers met 40-23.

   

  In de finale kwam Jaspers uit tegen de Turk Semih Sayginer. Ook daarin bleek de Nederlander een maatje te groot voor zijn concurrent. De 3-voudige wereldkampioen ging de pauze in met een 20-14-voorsprong. 

   

  Die kloof behield Jaspers tot op het einde van de wedstrijd. Eindstand: 40-33. 

   

  Voor Jaspers is het zijn 23e individuele overwinning op een Wereldbekertoernooi. "Het is als een thuiswedstrijd winnen”, verklaarde Jaspers trots. “Ik woon slechts tien kilometer van de grens en voel mij een beetje Belg."