• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaviria verzamelt tweede plaatsen: "Het is niet grappig"

  Fernando Gaviria.

  Fernando Gaviria kon in deze Ronde van Zwitserland niet winnen.

  Het zit Fernando Gaviria (23) niet mee in de Ronde van Zwitserland. De Colombiaan strandde deze week al drie keer op de meest ondankbare plaats. "Als ik het positief bekijk, moet ik zeggen dat ik me goed voel."

  In de Ronde van Californië leek er geen maat te staan op Fernando Gaviria, die zich voorbereidt op zijn eerste Ronde van Frankrijk. De Colombiaan keerde uit de VS terug met drie ritzeges, maar kon in Zwitserland niet oogsten.

   

  Gisteren eindigde Gaviria voor de derde keer in deze rittenkoers op de tweede plaats. Na Sagan en Colbrelli was Démare gisteren de boeman.

   

  "Het is niet grappig om weer op de tweede plaats te eindigen, maar het is wat het is", zucht Gaviria op de ploegsite.

   

  "Ik wil mijn ploegmaats bedanken voor hun werk, maar Démare was gewoon sneller in de sprint. Als ik het positief bekijk, dan kan ik zeggen dat ik me goed voel. Ik kijk uit naar mijn hoogtestage in Livigno, waar ik mijn voorbereiding op de Tour wil afronden."

  De ereplaatsen van Gaviria in Zwitserland: