• home
 • video
 • pas verschenen

  Beauty van Croizet vlak voor tijd: "Zoals Zidane in finale Champions League"

  Yohan Croizet.

  Yohan Croizet slaat iedereen met verstomming.

  Yohan Croizet heeft naar eigen zeggen het mooiste doelpunt uit zijn carrière gemaakt. De 26-jarige Fransman, ex-speler van onder meer OH Leuven en KV Mechelen, trapte zijn ploeg naar de volgende ronde van de US Open Cup.

  Sporting Kansas City leek op een 2-2-gelijkspel af te stevenen tegen FC Dallas, maar dat was buiten Yohan Croizet gerekend. In de 89e minuut nam de Fransman de bal heerlijk op zijn linker: 3-2.

   

  "Zijn afwerking was weergaloos", jubelde de coach van Sporting KC. "Ik zou zijn volley naast die van Zinédine Zidane in de finale van de Champions League van 2002 durven te plaatsen. Dan heb ik het over de impact op het resultaat en de afwerking." In die finale zette Zidane met een epische volley de 1-2 op het scorebord.

   

  "Het was een fantastisch doelpunt", reageerde matchwinnaar Croizet. "Ik ging gewoon mijn kans. Soms waait die bal over, maar deze keer ging hij in doel. Het is het mooiste doelpunt uit mijn carrière."

  Bekijk het winnende doelpunt van Croizet: