Aernouts en Luxem veroveren zilver en brons op EK Ironman

zo 17 juni 2018 17:53

Bart Aernouts en Xenia Luxem hebben zich naar de medailles geknokt op het EK Ironman 70.3 in Elsinore, Denemarken. Aernouts zette, net als Luxem, de puntjes op de i in het lopen.

In Denemarken werd vandaag het EK Ironman 70.3 afgewerkt. Op een loodzwaar parcours moest er 1,9 kilometer gezwommen, 90 kilometer gefietst en 21,1 kilometer gelopen worden.

Bart Aernouts (34) begon pas als 8e aan zijn looponderdeel, maar de Belgische triatleet wist uiteindelijk nog 3e te eindigen op meer dan 4 minuten van de Amerikaanse winnaar Rodolf Von Berg. Die laatste werd natuurlijk niet meegeteld in de EK-eindafrekening.

Bij de vrouwen werd Xenia Luxem knap 4e, maar ook zij schoof nog een plaatsje op, omdat een niet-Europese vrouw voor haar eindigde in de triatlon. Luxem finishte op 19'44" van de winnares, de Duitse Hauschildt.