Ga naar de inhoud

1e wereldbekermanche in Antwerpen krijgt met Jelle Geens Belgische winnaar

 zo 17 juni 2018 17:22

Jelle Geens heeft de Wereldbekermanche triatlon in Antwerpen gewonnen. Hij haalde het na een indrukwekkende spurt voor de Nieuw-Zeelander Tayler Reid en de Canadees Tyler Mislawchuk. Marten Van Riel werd vierde. Voor Geens is het zijn eerste zege op dit niveau.

Jelle Geens wint wereldbeker triatlon in Antwerpen

De 25-jarige Geens legde de sprintafstand (750m zwemmen, 22,5km fietsen en 5km lopen) af in 58'15". Reid finishte in dezelfde chrono, maar de Belg werd uitgeroepen tot winnaar. Mislawchuk vervolledigde het podium op twee seconden.

 

Marten Van Riel werd vierde in 58'24". Christophe De Keyser eindigde op de twaalfde plek in 58'45".

 

Tot nu toe was het beste resultaat van Geens in de Wereldbeker, het tweede niveau onder de World Series, een tweede plaats in 2016 in het Mexicaanse Huatulco. Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro werd hij 38e. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Claire Michel wordt zevende bij de vrouwen

De Amerikaanse Summer Cook heeft in Antwerpen haar zesde zege in de Wereldbeker triatlon geboekt. Claire Michel werd zevende, Valérie Barthelemy moest vrede nemen met de 21e plaats.

 

Cook legde de sprintafstand (750m zwemmen, 22,5km fietsen en 5km lopen) af in 1u02'52" en was daarmee negentien seconden sneller dan de Britse Beth Potter, die tweede werd.

 

Claire Michel, die bij het fietsen deel uitmaakte van de eerste achtervolgende groep, werd zevende in 1u03'37. Valérie Barthelemy zat bij het fietsen in de kopgroep, maar moest de rol vooraan lossen tijdens het lopen en werd pas 21e in 1u04'37. 

Interview met Geens:

"Ik droomde ervan om een werelbeker te winnen. Om dat dan hier in Antwerpen te kunnen verwezenlijken voor al mijn vrienden een familie is een onbeschrijfelijk gevoel."

 

"Ik hoorde de aanmoedigingen van het publiek en dankzij hen ging ik in de laatste meters nog voorbij Reid. Al was het wel heel nipt."