• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde duikt als eerste op uit de mist in Route d'Occitanie

  Valverde

  Valverde kwam als 1e boven op de slotklim.

  Alejandro Valverde heeft een dubbelslag geslaan in rit 3, de koninginnenrit, van de Route d'Occitanie. Hij doemde als eerst op uit de mist op de slotklim en neemt meteen ook de leiderstrui over van Bouhanni.

  Vandaag stond in de Route d'Occitanie de 1e bergrit op het programma met aankomst op de Monts-d'Olmes. 

   

  Op zo'n 12 kilometer van de streep ging het trio Valverde-Navarro-Elissonde ervandoor. Ieder om beurt probeerden ze elkaar te bestoken met enkele aanvallen, maar geen van hen raakte echt ver en zo kwam het tot een eindspurt tussen de drie.

   

  Daarin stond er geen maat op Valverde. Met zijn alombekende punch won de Spanjaard makkelijk voor Navarro en Elissonde.

   

  Valverde wordt tevens de nieuwe leider in het algemeen klassement. Morgen staat de laatste etappe op het programma met een vlakke aankomst. Al moeten er eerst wel een aantal bergen overwonnen worden.

  Uitslag rit 3:

  Algemeen klassement na rit 3: