• home
 • video
 • pas verschenen

  BR en EK-limiet voor 4x400m vrouwen, nog geen witte rook voor Pieter-Jan Hannes

  Cynthia Bolingo

  Cynthia Bolingo is één van de vier recordhoudsters.

  De Belgische 4x400m-vrouwenploeg heeft op de atletiekmeeting in Bern het 38 jaar oude nationaal record verbeterd. Met een tijd van 3'29"06 mogen ze ook naar het EK in Berlijn. Pieter-Jan Hannes haalde de EK-limiet dan weer niet.

  Belgisch record en EK-ticket voor 4x400m-vrouwenploeg

  Margo Van Puyvelde, Hanne Claes, Cynthia Bolingo en Camille Laus mogen zich sinds vanavond Belgische recordhouders noemen van de 4x400 meter. In Bern snelden ze in een tijd van 3'29"06 naar de 2e plek, een Belgisch record en een ticket voor het EK in Berlijn komende zomer. 

   

  Startloopster Van Puyvelde gaf als derde het stokje door, waarna Claes een dijk van een wedstrijd liep en Bolingo in eerste positie lanceerde. Die laatste kreeg het in de laatste rechte lijn zwaar, maar kon nog als tweede doorgeven. Slotloopster Laus behield uiteindelijk de tweede plaats.

   

  De 3'29"06 van de Belgen vormt de tweede Europese seizoenstijd en is goed voor een zevende plaats op de wereldranglijst.

   

  Het vorige Belgisch record (3'30"70) stond op naam van Lea Alaerts, Regine Berg, Anne Michel en Rosine Wallez. Voor het EK werd een tijd van 3'29"57 gevraagd. Daar bleven de vier dus 49 honderdsten onder.

  Pieter-Jan Hannes nog op zoek naar het EK-limiet

  Pieter-Jan Hannes heeft in het Duitse Tübingen dan weer zijn scherpste tijd van het seizoen gelopen op de 1.500 meter. Met een tijd van 3'42"32 bleef hij echter nog een eind verwijderd van de gevraagde EK-limiet van 3'38"10.

   

  Hannes heeft de EK-limiet wel in zich, aangezien zijn persoonlijk record 3'34"39 bedraagt.

  Ook Sofie Van Accom probeerde zich op de 1.500 meter in Tübingen te plaatsen voor het EK. Maar ook haar missie liep op een sisser af. Ze finishte in Duitsland in een tijd van 4'11"31, waarmee ze eveneens boven de EK-limiet van 4'08"54 bleef.