• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "De rust in de groep is heel opvallend"

  Dries Mertens

  Dries Mertens is klaar voor de wedstrijd tegen Panama.

  0 / 0

  Dries Mertens heeft na de zaterdagtraining in Sotsji vooruitgeblikt naar de Belgische WK-opener tegen Panama. "De drie punten zijn genoeg, maar het zou leuk zijn mochten we veel doelpunten kunnen maken."

  "De drie punten tegen Panama zijn genoeg"

  Mertens kreeg op zijn persbabbel aanvankelijk enkele vragen over het vertrek van Laurent Ciman. Ciman was als 24e man mee naar Rusland gevlogen, maar kreeg gisteren te horen dat hij de selectie moest verlaten.

   

  "Ik heb Laurent zaterdagochtend niet meer gezien. We hadden eigenlijk al een hele week afscheid kunnen nemen. Of dat wil zeggen dat Kompany en Vermaelen dicht bij een terugkeer zijn? Dat weet ik niet", zei Mertens gisteren op een persbabbel.

   

  "Ik hoop wel dat ze er zo snel mogelijk bij zijn. Kompany en Vermaelen zijn twee belangrijke spelers voor deze ploeg. Het is aan de coach om een beslissing te nemen en daar heb ik alle vertrouwen in."

   

  Hoe zit het met de vorm bij Mertens? "Ik had wel wat pijntjes in de voorbereiding, maar die zijn weg. Ik voelde me de laatste wedstrijd tegen Costa Rica heel goed en dat deed deugd", aldus de (flank)aanvaller van Napoli, die scoorde op het vorige WK in Brazilië.

   

  "Dat was één van de mooiste momenten uit mijn carrière. Hopelijk kan ik maandag ook scoren. Het zou leuk zijn mochten we maandag veel kunnen scoren, maar de drie punten zijn genoeg. Iedereen is heel geconcentreerd en we hebben er veel zin in."

   

  "We gaan vooral uit van onze eigen sterkte. Het is een WK, dus elke ploeg heeft iets speciaals, ook Panama. Ik hoop dat we tijdens dit toernooi kunnen tonen hoe sterk wij zijn. De rust in de groep is heel opvallend. We zijn nu veel rustiger dan vier jaar in Brazilië."

   De rust in de groep is heel opvallend. We zijn nu veel rustiger dan vier jaar geleden het geval was in Brazilië.

  Dries Mertens

  De persconferentie van Mertens: