• home
 • video
 • pas verschenen

  Het beste uit Villa Sporza: is Karl straks op het EK assistent van Martinez?

  Karl Vannieuwkerke in Villa Sporza

  Karl Vannieuwkerke in Villa Sporza.

  4 WK-matchen op zaterdag, dus viel er veel na te praten in Villa Sporza. Ook over de Rode Duivels. De beste momenten vind je in dit artikel.

  Over GOAT-sikje Ronaldo: "Na 3e goal was nog beter"

  De topprestatie van Cristiano Ronaldo vrijdag tegen Spanje en de mindere prestatie van Lionel Messi (met gemiste penalty) vandaag tegen IJsland trok aan de tafel van Karl de aloude discussie op gang: wie is de grootste aller tijden (GOAT, ofwel Greatest of All Time)?

   

  Messi poseerde voor het WK met een geitje, maar Ronaldo haalde zijn gram met zijn sikjesgebaar. Jan Mulder: "Als hij dat na de 3e goal had gedaan, was het nóg beter geweest. Ten huize Mulder waren we zelfs aan het roepen en het springen na die goal."

   

  Maar wat scheelt er met Messi bij Argentinië? "Hij voelt zich beter in het shirt van Barcelona dan in dat van Argentinië. Hij is ook minder goed omringd. Iedereen staat gewoon stil als hij de bal heeft", merkt Marc Degryse op. "Hij kan moeilijk omgaan met de druk, die immens is bij de nationale ploeg", weet Brecht Dejaegere.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "De Bruyne plots belangrijker? Dat dwong hij zelf af"

  Opmerkelijk beeld voor de training van zaterdag: Roberto Martinez is minutenlang in gesprek met Kevin De Bruyne, een tactische bespreking zo lijkt het. "De Bruyne heeft zelf afgedwongen bij Martinez", zegt Degryse.

   

  "Door het interview (waarin hij kritisch was over de tactische paraatheid bij België) en door zijn prestaties bij City. Hazard heeft een andere rol. Hij zegt zelf ook: praat niet over tactiek met mij!"

  Karl: "Zou ook wel als assistent meewillen naar een WK"

  Karl Vannieuwkerke merkt op dat een van de assistenten van Bert van Marwijk bij Australië de hoofdredacteur is van Voetbal International. Een journalist die meegaat als assistent, is dat niets voor Karl?

   

  Vannieuwkerke: "Dat zou ik heel graag eens doen. Wat ik dan moet doen? Gewoon, juichen als de beker de lucht ingaat. En voor de premie."