• home
 • video
 • pas verschenen

  IJzersterke Roglic duwt Uran van de troon in Slovenië

  De Sloveen Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) heeft zijn hand uitgestoken naar de eindzege in eigen land. In de vierde etappe verkocht hij leider Rigoberto Uran (Education First) een dreun met een vlijmscherpe aanval.

  Bekijk hier de finish van Roglic:

  Roglic haalt verschroeiend uit op slotklim

  Met nog één bergetappe en een tijdrit op het programma leek Rigoberto Uran mooi op schema te zitten voor de eindzege. Zijn troepen controleerden de wedstrijd, maar enkele grote namen zoals Ruben Plaza en Davide Formolo mochten toch met 12 metgezellen op avontuur trekken.

   

  De vluchters zongen het uit tot aan de voet van de Volovljek, maar dan namen de klassementsmannen over. En hoe? Primoz Roglic vuurde het ene salvo na het andere af en kwam uiteindelijk alleen over de streep.

   

  Uran was het grootste slachtoffer van het Sloveense beukwerk. Hij kwam 35 seconden later over de streep en moet zijn leiderstrui afstaan. Met enkel nog een rit tegen de klok op het schema maakt gepatenteerd tidjrijder Roglic een uitmuntende kans op de eindzege.

  Uitslag rit 4

  1. Primoz Roglic (Svn) in 3u44'53"
  2. Matej Mohoric (Svn) op 32"
  3. Rafal Majka (Pol) z.t.
  4. Tadej Pogacar (Svn) z.t.
  5. Rigoberto Uran (Col) z.t.
  6. Michael Storer (Aus) z.t.
  7. Ildar Arslanov (Rus) z.t.
  8. Chris Hamilton (Aus) z.t.
  9. Janez Brajkovic (Svn) z.t.
  10. Ivan Ramiro Sosa (Col) z.t.

  Stand na rit 4

  1. Primoz Roglic (Svn) in 14u53'37"
  2. Rigoberto Uran (Col) op 32"
  3. Rafal Majka (Pol) 42"
  4. Ildar Arslanov (Rus) 48"
  5. Matej Mohoric (Svn) 51"