• home
 • video
 • pas verschenen

  GP van België tot 2021 op F1-kalender

  De Waalse regering heeft een akkoord gesloten met F1-eigenaar Liberty Media om de GP van België drie jaar langer op de kalender te houden. Dat meldt de Waalse krant L'Echo.

  Op 26 augustus 2018 zou voorlopig de laatste editie van de GP van België worden georganiseerd, want het contract met F1-eigenaar Liberty Media liep ten einde. Maar Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet heeft een contractverlenging getekend om het F1-circus nog drie jaar langer naar Francorchamps te halen.

   

  De Waalse regering verbindt er zich zo toe om de verliezen op te vangen, want elk jaar eindigt de GP van België met rode cijfers. "Het is een goede overeenkomst", zegt Jeholet aan L'Echo. "Het houdt een evenement in Wallonië dat bijdraagt aan de promotie van onze regio op wereldschaal. De GP van België bracht vorig jaar 20,5 miljoen op voor de Waalse economie."

   

  Er werden al meer dan 200.000 tickets verkocht voor de Belgische GP in augustus.