• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin wint exhibitietoernooi op gras: "Goed om rustig te beginnen"

  Goffin

  Goffin bereidt zich voor op Wimbledon.

  David Goffin heeft het exhibitietoernooi van Deauville Trouville op zijn naam geschreven. Het toernooi, dat op gras wordt gespeeld, dient als voorbereiding op Wimbledon (2 juli - 15 juli).

  In zijn voorbereiding op het gras van Wimbledon heeft David Goffin voor een rustige opwarmer gekozen. In tegenstelling tot de andere toppers hield Goffin het bij een exhibitietoernooi, georganiseerd door zijn maatje en ex-tennisser Michaël Llodra.

   

  "Dit is een prima toernooi om rustig aan het grasseizoen te beginnen", zegt de 27-jarige tennisser. "De verplaatsingen op gras zijn veel anders dan op bijvoorbeeld gravel. Het voelde goed om die bewegingen er opnieuw in te krijgen met dit toernooi."

   

  Goffin versloeg in de finale toernooidirecteur Llodra met 4-6, 6-4 en 7-6. Komende week neemt de Luikenaar deel aan het toernooi van Queen's waar hij het in de eerste ronde opneemt tegen titelverdediger Feliciano Lopez.