• home
 • video
 • pas verschenen

  Frosinone promoveert na dolle play-offs, wisselspelers worden ballenjongens

  Frosinone.

  Fair kunnen we deze actie niet noemen.

  De Serie A verwelkomt volgend seizoen weer Frosinone. In de play-offs wiste de club een 2-1-nederlaag uit de heenmatch tegen Palermo uit. De wedstrijd kende een woelig verloop.

  Palermo beschikte over de beste papieren na de zege in de heenmatch, maar kort na de rust kwam Frosinone op voorsprong. De Sicilianen moesten vol voor de aanval kiezen, maar kwamen niet tot scoren.

   

  Het werd hen ook niet makkelijk gemaakt door Frosinone, dat een spoedcursus tijd rekken gaf. Zo gooiden de wisselspelers meermaals ballen op het veld terwijl Palermo ten aanval trok. In de extra tijd nam Ciano namens Frosinone alle twijfels weg.

   

  Na twee seizoenen in de Serie B mag Frosinone dus weer op het hoogste niveau aantreden. Het volgt in het spoor van Empoli en Parma. Crotone, Hellas Verona en Benevento maken de omgekeerde beweging.

  Tijd rekken 2.0

  Feest voor Valladolid

  Ook in Spanje moest nog een ticket voor het hoogste niveau uitgedeeld worden. Vier jaar na de degradatie uit La Liga keert Valladolid terug. Numancia was het kind van de rekening. 

   

  In Spanje waren Vallecano en Huesca al zeker van de promotie. Voor Malaga, Las Palmas en Deportivo wordt het een jaartje tweede klasse.