• home
 • video
 • pas verschenen

  Ervaren Zambiaanse ref fluit België-Panama

  Sikazwe

  De 39-jarige Sikazwe fluit zijn eerste WK-match.

  Janny Sikazwe uit Zambia krijgt maandag de touwtjes in handen tijdens België-Panama. De ref zal bijgestaan worden door een Angolees, Zuid-Afrikaan en Japanner.

  Voor de 39-jarige Sikazwe wordt de match van maandag zijn eerste op een WK, maar toch is hij geen groentje. 2 jaar geleden mocht hij de finale van het WK voor clubs fluiten (tussen Real en Kashima) en vorig jaar was hij de scheidsrechter in de finale van de Afrika Cup.

   

  Het had allemaal anders kunnen lopen voor Sikazwe, want zijn internationale carrière werd bij toeval gelanceerd, toen een van de refs voor het Afrikaans kampioenschap U20 geblesseerd afhaakte. Daarna klom Sikazwe, die in het gewone leven een leerkracht is, treetje per treetje de FIFA-ladder op.